top of page

Työn tulee olla paikkariippumatonta

Olen erittäin iloinen Keskustan juuri julkaisemasta aluekehityslinjauksesta. Koko Suomen tasapainoinen kehittäminen on yhteinen etumme. Keskustalainen aluepoliittinen ajattelu lähtee siitä, että ihminen voi asua, tehdä työtä, yrittää ja elää hyvää elämää siellä, missä haluaa. Tämä on välttämätöntä ekologisin, aineellisin, sosiaalisin ja henkisin perustein. Tätä tukee myös kansan valtaenemmistö ja se on koko Suomen etu.


Teknologia mahdollistaa monien työtehtävien tekemisen paikasta riippumatta. Jatkossa ei puhuta enää etätyöstä, vaan työn tekemisestä paikkariippumattomasti. Julkisen sektorin on oltava tässä tien näyttäjänä. Tänä päivänä ei tarvitse siirtää virastoja ja laitoksia vaan tehtäviä voidaan hajauttaa osaamisen ja tekijöiden mukaan. Ihmiset saisivat vapaammin valita asuinpaikkansa.


Tasapainoinen aluekehitys hillitsee muuttoliikettä, joka taas aiheuttaa hallitsemattomia ongelmia kasvukeskuksiin. Nopea väestönkasvu on vauhdittanut suurimmissa keskuksissa asuntojen hintakehitystä ja niistä saatavaa tuottoa, mikä on johtanut asumiskustannusten kohtuuttomaan nousuun. Samaan aikaan asuntojen arvot ovat romahtaneet menettävillä alueilla. Tämä ei ole kummankaan alueen etu. Hallittua aluekehitystä ja elinvoimaa koko Suomeen. Suomi on yhtä kuin maaseutu ja kaupungit.

Tuija Leivo-Rintakorpi

FM, insinööri,

valtuutettu, Veteli

eduskuntavaaliehdokas (Kesk.)

23 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page