top of page

Suomalaiset tarvitsevat tasa-arvoa

Päivitetty: 29. helmik. 2020


Arjen on pyörittävä tasa-arvoisesti koko Suomessa, oli kyse sitten sukupuolesta, asuinalueesta tai tulotasosta. Siksi tarvitsemme myös vahvaa aluepolitiikkaa.

Olemme pitkien etäisyyksien maa. Oman auton käyttö on monille välttämätöntä. Siksi autoilun kustannuksia ei saa korottaa. Kotimaisia biopolttoaineita on suosittava, kansantalouden ja ilmaston nimissä. Sähköautojakin tarvitaan, mutta niistä ei ole tähän hätään polttomoottorien korvaajiksi.


Maa- ja metsätalous tuovat tuotteidensa lisäksi työtä ihmisille sekä verotuloja koulujen ym. palvelujen tuottamiseen. Maaseudun elinkeinot ansaitsevat arvostuksen.

Maatalouden uudistamista on tuettava ja vahvistettava tulevaisuuden uskoa. Tuottajalle kuuluu oikeudenmukaisempi siivu ruoan hinnasta. Se onnistuu vain korjaamalla markkinoiden epäreiluja pelisääntöjä.

Vastustan lihan ja maidon veronkorotusta. 

Myös vähävaraisilla perheillä on oikeus kotimaiseen puhtaaseen ruokaan. Suomessa ei tarvita ulkolaista geenimanipuloitua ruokaa, ylijäämämaitoa tai hormonilihaa.

Tiet, raiteet, vesiväylät ja lentokentät on pidettävä kunnossa. Väylien korjausvelan lyhentämistä pitää jatkaa, ettei kansallisomaisuus rapistu. Myös pääväylien ulkopuolinen Suomi ansaitsee tiensä.


Toimivat ja kohtuuhintaiset tietoliikenneyhteydet ovat asumisen, yrittämisen ja työnteon ehto. Kunnon yhteydet avaavat mahdollisuuksia työpaikkojen alueellistamiseen. Asiantuntijatyö ei riipu ajasta ja paikasta, verkostot ovat maailmanlaajuisia eivätkä rajoitu etelän betonilinnoihin.


Nuorille on tarjottava tasa-arvoinen mahdollisuus koulutukseen. Postinumero tai lompakon paksuus eivät saa rajata tulevaisuutta. Kyse on oikeudenmukaisuudesta ja tasa-arvosta.

Naisten aliarviointia ja vähättelyä ei tule sallia. Tyttöjä tulee kannustaa perinteisten opintopolkujen lisäksi talouden ja tekniikan aloille. Eläkepolitiikassa on huomioitava naiset paremmin. Työ lasten parissa, perheyrityksessä tai maatilalla on rikkaus Suomelle, ei anneta sen johtaa köyhään vanhuuteen.


Tuija Leivo-Rintakorpi (kesk.)

kansanedustajaehdokas

Veteli

8 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentários


bottom of page