top of page

Luottamushenkilön Turnee-viikkoViikkoni alkoi Soiten hallituksen kokouksesta. Asialista liitteineen oli muhkeaakin muhkeampi. Oma valmistautumiseni kokoukseen alkoi sunnuntaina paluumatkalla Kemistä. Mieheni ajoi ja minä luin asiakirjoja minimatkalampun valossa.Muutama sana käsiteltävistä asioista.


Tepa (tehostetun palveluasumisen) ulkoistamisen kilpailutus. Hankinnan ensimmäisessä vaiheessa vuonna 2020 hankitaan noin 160 asiakaspaikkaa. Hoivakotien sijaintikunnat ovat Kannus, Veteli, Kruunupyy ja Kokkola. Toisessa vaiheessa vuonna 2021 hankinnan piiriin tulee n. 260 asiakaspaikkaa Kokkolassa ja Kruunupyyssä.

Hankinnassa otetaan käyttöön käänteinen kilpailutus eli ns. ranskalainen urakka. Tällaisessa hankinnassa hankintayksikkö määrittelee etukäteen kiinteän hinnan, jota tarjousten tulee noudattaa. Lisätietoja saatte hankinta-asiakirjojen julkaisun jälkeen. Lähiviikkojen tai -päivien aikana.


Soiten investoinnit ovat puhuttaneet niin Soiten valtuutettuja kuin omistajakuntien virkamiehiä. Valtuuston 9.12.2019 kokouksessa otettiin Hypake-hankeelta suunnitteluraha pois. Ma 16.12. hallituksen kokouksessa päätimme siunata keskussairaalan F-Siiven urakoiden hankinnan (yht. n. 4,5 milj.) sillä edellytyksellä, että ed. valtuuston (9.12.19) päätös toiminta- ja talousarviosuunnitelma 2020 – 2022 tulee lainvoimaiseksi.


Ma Soiten hallituksen kokouksesta matkasin suoraan Vetelin kunnanvaltuuston kokoukseen, jossa päätettiin vuoden 2020 budjetti. Ensin hyväksyttiin 0,5 milj. lisätalousarvio vuodelle 2019, joka katetaan ottamalla lainarahaa. Tulevien vuosien ennusteet näyttävät pahasti alijäämäisiltä. Olisimme tarvinneet lähivuosina kunnan yhteiseen rahakirstuun kipeästi tuulivoimapuistosta saatavat n. 0,2 milj. vuotuiset kiinteistöverot.


Itse käytän sekä uimahallia että kuntosalia enemmän tai vähemmän aktiivisesti. Kuntosali näistä kahdesta palvelusta on saamani tiedon mukaan se joka tuotoillansa kattaa menot. Uimahallin palveluissa on reilusti varaa nykyisestään laajentaa aukioloaika, mikäli vain väki saataisiin liikkumaan altaisiin. Ke ja Pe aamu-uineilla ei tartte olla kuin sillit purkissa 😊


Ke iltana kokoontui sivistyslautakunta, jossa olin mukana kh edustajana. Vetelissä on jo ensimmäiseltä luokalta lähtien voinut opiskella vieraita kieliä! Keväällä 2020 muu Suomi seuraa perässä. Vetelin lukio avaa toimintansa uudistettuna syksyllä 2020. Sivitysltk päätti julistaa Vetelin lukion rehtorin viran avoimeksi. Pistäkäähän sana kiertämään!


To iltana matkasin Larsmoon, jossa Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren pelastuslautakunta kokoontui. Alkusi nautimme jouluaterian. Itselleni se oli jo viikon toinen 😊 Asialistalla oli virkajärjestelyitä ja talousarvion toteutuminen 11/2019 saakka. Olisipa kunnan ja Soiten talousarviot yhtä ruodussaan. Kyllä olisi helppoa luottamushlön liitää kokouksesta toiseen.

Kiitos ajastasi, kun jaksoit lukea tänne saakka!

5 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page