top of page

Aluevaaleissa ei ole kyse hallintohimmeleistä, vaan meistä suomalaisista


KP (19.12.2021) jutussa ”Pelastustoimen resurssit iso ongelma” toimittaja oli haastatellut perussuomalaisten puheenjohtajistoa. Kokoomuksen puheenjohtaja Orpo on nyt saanut kelkkaansa perussuomalaiset toistamaan ”hallintohimmeleitä”. Keskustan puheenjohtaja Saarikolla taitaa tulla kiireinen jouluviikko askarrella toinenkin olkihimmeli, kun saa vinkin täältä Keski-Pohjanmaalta.


Aluevaaleissa ei ole kyse hallintohimmeleistä, vaan kyse on meistä suomalaisista, sinusta, läheisistäsi ja niistä uusista syntyvistä keskipohjalaisista. Kaikkien meidän terveyden, turvallisuuden ja hyvinvoinnin lähipalveluista. Niiden vahvistamisesta koko Keski-Pohjanmaan alueella. Keskusta kampanjoi aluevaaleissa keskussairaalan ja jokaisen kunnan oman sote-pisteen / sote-aseman puolesta. Sekä sen puolesta, että ihmiset pääsevät yhdellä yhteydenotolla oikea-aikaiseen hoitoon. Parempi työarki ja työpaikka henkilöstölle niin sote- kuin pelastustoimen puolella.


Viitaten tuohon juttuun: Vaikka Soite on etumatkalla sosiaali- ja terveyspalvelujen integroinnissa verrattuna muihin alueisiin, tulevien aluevaltuutettujen ei pidä tuudittautua siihen, että pääsevät niin sanotusti valmiille pöydälle. Pelastustoimen liittäminen saman katon alle on vasta käynnistymässä.


Megatrendien vaikutukset, väestön ikääntyminen ja digitalisaatio tulee ottaa huomioon alueemme kehityksessä. Uudistamistyötä tullaan tekemään jatkossakin hyvinvointialueen toimeenpanemana. Valtion työkokemuksen pohjalta ennustan, että hyvinvointialueita ohjaavat ministeriöt (STM, SM, VM ) rahoitus/tulosneuvotteluissa tulevat asettamaan mm. sähköisten palvelujen käyttöönottoon liittyviä tavoitteita niin sote- kuin pelastustoimen puolelle. Aluevaltuutetut ovat siis paljon vartijoita siinä, pysyykö Keski-Pohjanmaa muutoksessa mukana vai ei. Toki tarvittavia välttämättömiä uudistuksia voidaan jarruttaa "hallintohimmelien" nimissä.


Tuija Leivo-Rintakorpi

FM, insinööri

aluevaaliehdokas (kesk.)

Veteli


Luottamustoimia, joissa olin mukana

  • hallituksen jäsen 2019 - 2021, Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite

  • hallituksen varajäsen 2017 - 2019,

  • kunnan edustajan varajäsen 2017- 2019, Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite,


  • valtuuston varajäsen 2017 - 2021, Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite.

Juttu kirjoitettu 19.12.2021

Julkaistu mm. Sanomalehti Keskipohjanmaassa paperiversiossa ja digissä https://www.keskipohjanmaa.fi/uutinen/629226


Suomenmaa

https://www.suomenmaa.fi/mielipide/saarikolla-tulossa-kiireinen-jouluviikko/


9 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page